Bilanţul victimelor în Germania a crescut duminică la 156 de morţi, ceea ce ridică la cel puţin 183 numărul deceselor
Externe 19 iulie 2021, 16:14 | 1278

Bilanţul victimelor în urma inundaţiilor devastatoare în Germania a crescut duminică la 156 de morţi, ceea ce ridică la cel puţin 183 numărul deceselor, relatează AFP. Cancelarul Angela Merkel a promis o intensificare a eforturilor de apărare împotriva efectelor schimbării climatice. Germania este o țară care poate gestiona acest lucru din punct de vedere financiar, a declarat Merkel, în cursul unei vizite în vestul țării, cel mai afectat de inundaţii.

ANGELA MERKEL, cancelarul Germaniei: "Am venit astăzi, la Schuld, împreună cu guvernatorul, pentru a clarifica faptul că noi, ca autoritate federală, vrem desigur să avem o imagine reală a ceea ce este, trebuie să spun, o situație suprarealistă, fantomatică. Este șocant. Aproape aș spune că limba germană abia are cuvinte, pentru a descrie devastarea care a fost provocată."

În landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat din Germania, 46 de persoane au fost confirmate decedate, inclusiv patru pompieri. Merkel a declarat că autoritățile vor lucra pentru a readuce situația la normal, iar cabinetul său va aproba miercuri un program de ajutor financiar. "Vedem ce forţă poate avea natura", a declarat Merkel în orăşelul Adenau.

"Vom face faţă acestei forţe, pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung", a continuat Merkel, adăugând că pentru aceasta este nevoie de politici "care ţin cont de natură şi de climă în mai mare măsură decât am făcut noi în ultimii ani".

Deși ploaia s-a oprit în zonele cele mai afectate din Germania, Belgia și Olanda, furtunile și ploile au persistat în alte părți din vestul și centrul Europei. S-au produs inundații în zona de frontieră germano-cehă, în sud-estul Germaniei și în Austria.

Opinia ta contează. Comentează!