Jurnalul Săptămânii, 26 Noiembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Pare că avem cu ce atrage turiști din toate colțurile lumii! Deși nu dispunem de stațiuni balneare, lanțuri muntoase ori ieșire la mare, putem descoperi specificul teritoriul nostru, putem valorifica frumusețile de aici. Ministerul Culturii caută soluții pentru readucerea la viață a turismului. Pensiunile agroturistice pot fi considerate o adevărată atracție.

S-a încheiat perioada de înregistrare pentru compensații la servicii comunale. Sute de mii de familii au cerut „ajutor la contor” de la stat. Printre cei care se consideră „vulnerabili” financiar se numără și... unii deputați. În reportajul ce urmează aflați cum au argumentat ”aleșii” necesitatea primirii unor compensații, dar și care deputați au recunoscut că nu au nevoie de ajutor.

Vom primi mai puțin gaz rusesc, începând cu 1 decembrie. Gazprom va reduce livrările cu peste peste 56%. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii, Constantin Borosan, iar informația a fost confirmată ulterior și de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban. Reprezentanții guvernării spun că ne confruntăm cu un nou episod al șantajului energetic rus, dar promit că... „vom ieși din această iarnă mult mai puternici”.

Opinia ta contează. Comentează!