Jurnalul Săptămânii, 10 Iunie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Agricultorii au ieșit la protest! Membrii Asociației „Forța Fermierilor” au blocat, în anumite intervale timp, accesul spre punctele de trecere a frontierei Sculeni și Leușeni, precum și drumurile naționale Hâncești-Leova, Orhei-Rezina și Bălți-Orhei. În acțiunile de protest au participat peste 150 de unități de tehnică agricolă.

Proiectul de lege privind amalgamarea voluntară a unităților administrativ-teritoriale a fost votat în prima lectură. Documentul presupune comasarea benevolă a două sau a mai multor localități, în baza deciziilor consiliilor locale, cu respectarea unor condiții, principii și proceduri. Proiectul a fost criticat de către deputații din opoziție.

Activitatea deputaților va putea fi monitorizată pe Platforma 101.promolex.md, lansată de Asociația Promo-Lex. Site-ul conține informații ample despre activitatea parlamentară, începând cu anul 2021, iar scopul paginii web este de a spori transparența forului legislativ suprem, de a-i responsabiliza pe deputați și de a facilita interacțiunea dintre aceștia cu societatea.

Opinia ta contează. Comentează!