Jurnalul Săptămânii, 23 Aprilie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

V-ați întrebat cât costă o masă de Paște? Noi am făcut calcule și vă spunem că e vorba de un sfert din salariu minim lunar. Jumătate din valoarea cumpărăturilor o reprezintă carnea de miel, care în acest an s-a scumpit simțitor. Vinul, cozonacul, fructele și legumele proaspete bat și ele la buzunar. Colegul meu Călin Jucovschi a mers la cumpărături să vadă ce și cât costă acum, pentru masa de Paște.

Gospodinele fac ultimele pregătiri pentru sărbătoarea luminoasă. După 40 de zile de post strict, creștinii vor ciocni ouă roșii și vor gusta din tradiționala pască, cu brânză. Până a vedea bucatele pe masă însă, gospodinele au mult de lucru. În Joia mare, se scoală dis-de-dimineață și plămădesc, frământă, coc. Dacă familia e mare, cuptorul nu se mai răcește toată ziua. Noi am mers la Trușeni, unde un grup de gospodine a decis să reînvie niște tradiții mai vechi și a vopsit ouăle în coji de ceapă, așa cum făceau străbunii altă dată. Munca a mers mai cu spor când femeile au început a fredona melodii vechi.

A fost scandal mare la combinatul „Franzeluța”. Reprezentanții Agenției Proprietății Publice care au venit să anunțe despre înlocuirea directorului interimar au fost întâmpinați cu proteste de către angajați. Potrivit celor de la APP, actualul director interimar, Victor Matcov, ar trebui să plece din motive de boală. În replică, angajații spun că Matcov a făcut regulă în instituție, iar acum se încearcă înlăturarea lui deoarece a început să demonteze schemele de corupție.

Opinia ta contează. Comentează!