Guvernele europene încearcă să adapteze restricţiile pentru a permite familiilor să sărbătorească Crăciunul fără riscuri
Externe 24 noiembrie 2020, 15:32 | 616

Europa se pregăteşte pentru primul Crăciun cu recomandări ce privesc evitarea îmbrăţişărilor şi o rugăminte politicoasă adresată lui Moş Nicolae de "a păstra distanţa". Cele mai multe ţări europene îşi vor dezvălui planurile pentru Crăciun săptămâna aceasta, iar liniile directoare vor fi similare: adunări de familie restrânse şi festivităţi tradiţionale anulate pe scară largă.

În Belgia, una dinte ţările cele mai grav afectate din Europa, prim-ministrul Alexander De Croo şi-a exprimat îngrijorările legate de cel de-al treilea val de infectări chiar în momentul în care al doilea val al pandemiei a intrat recent în faza de platou.

Guvernul belgian a dat publicităţii o scrisoare către Moş Nicolae, a cărui vizită pe 6 decembrie este o atracţie festivă naţională, în care l-a îndemnat pe acest personaj legendar să păstreze distanţa, să se spele frecvent pe mâini şi să poarte mască atunci când este cazul.

În Italia, prim-ministrul Giuseppe Conte a avertizat despre măsurile care trebuie respectate în perioada sărbătorilor.

Nici parizienii nu vor mai merge la patinoar şi la târgurile de Crăciun anul acesta. Decorațiunile de sărbători au fost deja amenajate în capitala Franței.

Puşi în faţa acestor restricţii, europenii devin inovatori. Proprietarul unui han din landul german Bavaria a inaugurat un târg de Crăciun drive-in.

La Londra, guvernul a anunţat că va decide o relaxare a restricţiilor în perioada Crăciunului pentru a permite familiilor să se reunească.

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a rezumat echilibristica pe care trebuie să o facă un guvern în această perioadă.

Un Crăciun în grup restrâns este fără îndoială "ce mai bună opţiune" pe timp de pandemie pentru majoritatea ţărilor, a estimat și Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Opinia ta contează. Comentează!