Judecătoria Criuleni l-a restabilit în funcție pe președintele raionului Dubăsari, dar consilierii au contestat
Justiţie 19 februarie 2021, 19:43 | 1930

Judecătoria Criuleni l-a restabilit în funcție pe președintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov. Cu o lună în urmă, acesta a fost suspendat prin decizia consilierilor raionali care l-au acuzat de mai multe ilegalități. Încheierea a fost atacată deja de către oponenții lui Filipov la Curtea de Apel Chișinău.

Decizia de suspendare din funcție a lui Grigore Filipov a fost votată de 14 consilieri raionali. Este vorba de aleșii locali ai blocului ACUM, cei de la Partidul Democrat, Partidul Comuniștilor, dar și cei independenți.

PETRU BONDARI, consilier al raionulu Dubăsari: "În baza încheierii care a fost emisă de către Judecătoria Criuleni, dumnealui preia atribuțiile până în timpul când judecătorii vor emite o hotărâre, dar hotărârea vom vedea care va fi. Noi clar lucru că nu suntem de acord cu această încheiere, dar atâta timp cât este o încheiere, noi o respectăm. Noi am atacat decizia magistraților și sperăm că această încheiere va fi anulată de către instanța superioară."

Consilierii au cerut suspendarea președintelui de raion după ce acesta și-a prezentat raportul pentru primul an de activitate. Au urmat mai multe declarații care au scandalizat opinia publică.

PETRU BONDARI, consilier al raionulu Dubăsari: "Principalele motive sunt: mituirea alegătorilor, declarațiile făcute public, prin care câteva sate din raionul Dubăsari nu ar aparține Republicii Moldova, acestea sunt declarații grave. Ca anexe sunt și abuzurile în serviciu pe care dumnealui le-a admis."

Grigore Filipov a fost la un pas de a fi demis pe data 4 septembrie, când 17 din cei 27 de consilieri raionali i-au acordat vot de neîncredere. Un singur vot a lipsit pentru ca Filipov să-şi piardă funcţia. El s-a ales atunci doar cu aviz negativ la raportul de activitate pentru anul 2020. Consilierii din opoziţie şi veteranii prezenţi la şedinţa din septembrie l-au acuzat pe Filipov de mai multe ilegalităţi şi chiar de tolerare a acțiunilor regimului separatist. În campania pentru alegerile parlamentare, Filipov a fost filmat în timp ce oferea câte 400 de lei cetăţenilor pentru ca aceştia să voteze PSRM.

Opinia ta contează. Comentează!