Directorul adjunct al ÎS ”Poșta Moldovei” a fost reținut de către ofițerii CNA
Justiţie 17 noiembrie 2021, 15:38 | 1341

Directorul adjunct al Întreprinderii de Stat ”Poșta Moldovei”, Vasile Șoldan, a fost reținut în această dimineață și riscă o pedeapsă cu închisoarea. Șoldan a fost escortat pentru audieri și va rămâne în custodia CNA pentru următoarele 72 de ore.

Potrivit unui comunicat remis presei, ofițerii CNA au efectuat percheziții în biroul de serviciu și la domiciliul lui Vasile Șoldan, la domiciliul fostului director de la Poșta Moldovei, Vitalie Zaharia, și în oficiile a doi antreprenori. Anchetatorii pornesc de la faptul că Vasile Șoldan ar fi semnat cu aceștia contracte fictive în valoare de circa 230.000 de lei. Ofițerii CNA au ridicat mai multe probe care urmează a fi anexate la dosar.

Potrivit anchetei, în perioada mai-iunie 2021, factori de decizie de la Poșta Moldovei ar fi încheiat mai multe contracte fictive de prestare a serviciilor IT, chiar dacă întreprinderea beneficia de aceleași servicii, conform unui contract încheiat cu o altă companie în domeniu. Pentru a evita licitația publică, aceștia ar fi perfectat contractele ca achiziții de valoare mică, suma totală a acestora fiind de 229.000 de lei. Astfel, funcționarii ar fi gestionat resursele materiale și financiare publice contrar destinației lor, prejudiciind bugetul de stat în proporții mari.

Persoanele implicate riscă până șapte ani de pușcărie și privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de până la zece ani.

Opinia ta contează. Comentează!