Directorul „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, a fost recunoscut în calitate de bănuit într-un dosar de îmbogățire ilicită
Justiţie 25 noiembrie 2021, 16:09 | 1152

Directorul Termoelectrica, Veaceslav Eni, a fost recunoscut bănuit într-un dosar de îmbogățire ilicită. Potrivit Procuraturii Anticorupție, au fost acumulate probe, care demonstrează că în perioada 2015-2021, cheltuielile lui Veaceslav Eni au depășit cu aproape patru milioane de lei veniturile înregistrate.

PROCURATURA ANTICORUPȚIE: "Directorul Termoelectrica, personal şi prin intermediul persoanelor terţe, a înregistrat în proprietate zece bunuri imobile şi două mobile, în valoare de circa 6 602 988 de lei. A dobândit în proprietate două apartamente, precum şi un automobil Hyundai Tucson, fabricat în anul 2021, ale căror valoare estimativă totală este de circa 991.341 de lei."

L-am sunat pentru o reacție pe directorul Termoelectrica, Veaceslav Eni, însă acesta nu ne-a răspuns la apel.

Procuratura Anticorupție mai informează că desfășoară acțiuni procesuale și în alte procese penale, ce vizează abuzul de serviciu comise de către Veaceslav Eni și alte persoane responsabile din cadrul „Termoelectrica” în perioada 2019-2021. Amintim că Veaceslav Eni este unul din cei mai bine plătiți directori de întreprindere de stat. Acesta a acumulat anul trecut, din salariu, 811 mii de lei, adică aproape 68 de mii de lei lunar!

Opinia ta contează. Comentează!