Jurnalul Săptămânii, 15 Ianuarie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Veștile proaste din domeniul energetic s-au ținut una după alta. MoldovaGaz vrea să ceară Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică o nouă majorare a tarifelor pentru consumatorii finali. S-ar putea scumpi și lumina. Iulia Sarivan a urmărit subiectul și ne spune cât am putea scoate din buzunare în următoarele luni.

În condiții de criză pandemică și îndemnuri la protecție, nu toți medicii respectă normele. Unii au încercat să ne mintă în această săptămână, desenându-și măști în photoshop pe o fotografie, care a apărut pe pagina web a Spitalului “Valentin Ignatenco” din Chișinău. Absurdul nu s-a încheiat aici. Administrația spitalului a negat inițial, afirmând ca măștile sunt reale, dar că de vină e lumina. Asta deși, o să vedeți și în reportaj, se vede cu ochiul liber că măștile nici măcar nu sunt desenate profesionist. Într-un final, fotografiile au fost eliminate.

Directorul liceului „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din orașul Drochia a gândit o formă inedită de studiu. Elevii săi aleargă și, concomitent, învață franceza. Copiii nu stau în sala de clasă, ca de obicei, ci în aer liber. Provocarea așa și se numește, „Franceza, alergând”. Participarea la aceste lecții este gratuită. Un element important este vremea frumoasă, care va veni odată cu primăvara.

Opinia ta contează. Comentează!