Locul nașterii: deasupra Pacificului; Mama a fost asistată de personal medical aflat printre pasageri
Externe 4 mai 2021, 19:59 | 1000

Un băiețel a venit pe lume într-un avion, deasupra oceanului. Mama sa tocmai plecase din statul american Utah, spre Hawaii, când i-a venit sorocul. A avut mare noroc! Printre pasageri se aflau trei asistente, care lucrează în secții de neonatologie, și un medic de familie. Cu toții i-au sărit imediat în ajutor.

Nașterea a avut loc deasupra Oceanului Pacific. O tânără însărcinată în 29 de săptămâni a plecat în vacanță și a intrat în travaliu pe neașteptate. Echipajul aeronavei a cerut imediat ajutorul celorlalți pasageri.

DALE GLENN, medic de familie: "La jumătatea zborului a venit un anunț de urgență. Am mai avut asemenea mesaje înainte. De obicei, e destul de clar, știți. ”E vreun medic la bord?”. De data asta, apelul nu a fost așa. De data asta au cerut ajutor medical."

Tânăra mamă a avut mare noroc. La apelul lansat de echipajul avionului au răspuns mai multe cadre medicale.

DALE GLENN, medic de familie: "Nu știu cum poate un pacient să fie atât de norocos încât să aibă trei asistente de neonatologie ATI la bordul aceluiași avion, atunci când intră în travaliu."

Copilul a venit repede pe lume. Asistentele şi medicul doar s-au asigurat că mama și bebelușul sunt în afara oricărui pericol.

ASISTENTĂ MEDICALĂ: "Am izbucnit toate în lacrimi. Cred că abia acum înțelegem ce s-a întâmplat. A fost o adevărată nebunie!"

Drept mulţumire, mămică l-a rugat pe medic să aleagă pruncului un prenume.

Opinia ta contează. Comentează!