Jurnalul Săptămânii, 2 Aprilie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

O femeie din localitatea Bucia, lângă Kiev, a trăit clipe de groază - blocul în care locuia a fost lovit de un obuz, iar familia sa a supraviețuit ca prin minune. Maria Oleinic și soțul ei, ambii în etate, au avut la dispoziție doar jumătate de oră să se refugieze printr-un ”coridor verde”. Eroina noastră împreună cu soțul ei sunt acum în siguranță la Edineț.

În raionul Edineț s-a găsit soluția pentru cei care suferă mai tare de singurătate şi sărăcie. De la un timp încoace, sute de bătrâni primesc mâncare caldă, de trei ori pe săptămână, haine curate și se bucură de servicii. Toate, datorită unei inițiative a Asociației raionale de educare a adulților ”Prutul de Sus”, finanțată de Uniunea Europeană. Printre serviciile prestate este și trimiterea acasă la bătrâni a... frizerului.

Un bărbat de 50 de ani a trecut prin clipe de groază când, acum patru luni, a suferit un accident pe câmp. A rămas fără un picior. Risca să-l piardă pe al doilea și chiar și viața, dar niște îngeri în halate albe, vorbim de medici, au reușit să-l salveze. Omul a avut peste zece operații, iar trei echipe de doctori au muncit ore întregi în sala de operație a Secției de Microchirurgie a Institutului de Medicină Urgentă.

Opinia ta contează. Comentează!