Jurnalul Săptămânii, 17 Februarie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Locuitorii unui bloc de pe strada Vișinilor sunt nevoiți să trăiască în condiții dezastruoase. Pereți care stau să cadă, acoperiș ce curge la fiecare ploaie, miros insuportabil și defecțiuni la tot pasul. Oamenii spun că nu au bani să repare totul de unii singuri și ar vrea un sprijin material consistent. Managerul blocului, care pe timpuri era un cămin muncitoresc, zice că pentru redresarea situației s-ar cere peste 100 de mii de lei.

Vești proaste pentru pensionari. Aceștia vor primi pensii majorate cu 4,2%, nu cu 6%, așa cum au anunțat autoritățile în luna decembrie trecut. Declarația a fost făcută de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, în cadrul unei emisiuni TV. Pe de altă parte, prim-ministrul Dorin Recean spune că Guvernul va veni cu o cifră exactă la sfârșitul lunii curente.

Această săptămână a fost marcată de protestele fermierilor, care au blocat vama Leușeni. Ei sunt nemulțumiți că autoritățile nu intervin cu subvenții pentru atenuarea pierderilor din ultimii doi ani și spun că fără cel puțin 400 de milioane de lei din partea Guvernului nu vor putea începe lucrările agricole de primăvară. Fermierii și-au abandonat tehnica în drum, iar o ambulanță nu a putut ajunge la un pacient. Ulterior, bărbatul a fost dus de polițiști și asistenții medicali cu brancarda până la ambulanța, după care persoana a fost transportată spre instituția medicală.

Opinia ta contează. Comentează!