Image-Description
Patru fracțiuni, constituite în CMC. Platforma DA și PAS vor avea fracțiuni distincte
Politic 15 noiembrie 2019, 12:58 | 1911

În componența Consiliului Municipal Chișinău (CMC) au fost constituite patru fracțiuni – fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM), fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), fracțiunea Platformei DA și cea a Partidului Liberal (PL).

În CMC se mai regăsesc doi consilieri ai Partidului Democrat (PDM), doi ai Partidului Șor și câte un consilier de la Partidul Unității Naționale, Mișcarea „Forța Nouă” și Partidul Comuniștilor.

Cea mai numeroasă fracțiune în CMC este a PSRM, cu 22 de consilieri locali. Președintele fracțiunii este Serghei Afanasenco.

Chiar dacă au participat la alegerile locale împreună, în cadrul blocului ACUM, Platforma DA și PAS au fosrmat două fracțiuni dinstincte. Fracțiunea PAS, care va fi condusă de Vasile Grădinaru, are 9 consilieri în componență, iar cea a Platformei DA - 10 consilieri, în frunte cu Andrei Năstase.

Cu puțin timp înainte de începutul ședinței CMC, Andrei Năstase a declarat că echipa de consilieri pe care o conduce nu va face niciun fel de alianțe sau coaliții electorale, dar va vota toate proiectele bune pentru oameni, indiferent care vor fi inițiatorii acestora.

„Relația noastră cu primarul Chișinăului va fi una instituțională, complet transparentă și se va derula în limitele legii. Bătălia cu sistemul inert și corupt care ține încă Moldova în întuneric, atât la nivel local cât și la nivel național, se dovedește a fi una de durată, intensă și foarte dură. Sunt pregătit, mai mult ca niciodată, să duc alături de colegii mei această bătălie”, a spus Năstase.

Fracțiunea are 3 consilieri, președinte fiind Ion Cebanu.

Membrii CMC, care se află în incompatibilitate cu funcția de consilier municipal, urmează să decidă în termen de o lună dacă renunță sau nu la mandatul de ales local în favoarea altei funcții. Cei care vor renunța la mandat vor fi înlocuiți în CMC de către candidații supleanți.

Consiliul Municipal Chișinău este formay din 51 de consilieri.

Opinia ta contează. Comentează!