Șoferița de troleibuz, care a lovit mortal o copilă pe o trecere de pietoni în sectorul Ciocana, a fost audiată astăzi în fața instanței
Social 13 iunie 2023, 19:48 | 3398

Șoferița de troleibuz, care a lovit mortal o copilă pe o trecere de pietoni în sectorul Ciocana, a depus astăzi mărturii în fața instanței. Femeia și-a recunoscut vinovăția. Avocatul părții vătămate susține însă că aceasta se încurcă în declarații. Dacă va fi găsită vinovată, șoferița riscă până la patru ani de închisoare cu privarea dreptului de a conduce unități de transport.

OLGA CULAI, mama minorei decedate: "Nu-mi plac răspunsurile ei. Nu-mi place faptul că avocatul său îi sugerează ce să răspundă. Declarațiile ei nu coincid cu cele pe care le-a făcut anterior. Nu o cred. Astăzi s-a victimizat. S-a făcut că are o durere. Dar eu? Că am pierdut copilul?"

Anterior, șoferița a solicitat o procedură simplificată a procesului. Acest lucru ar permite reducerea sentinței cu o treime. Astăzi, în fața instanței, femeia nu a putut răspunde la întrebările avocatei Doina-Ioana Străisteanu, care reprezintă interesele părții vătămate.

DOINA-IOANA STRĂISTEANU, avocatul părții vătămate: "Ea, de bună-voie, nesilită de nimeni, la ședința din opt iunie, a zis că este de acord cu toate probele acuzării, așa cum ele au fost colectate, dar astăzi la întrebările mele, ea spune că nu este de acord cu afirmațiile martorilor acuzării. Respectiv, sarcina mea a fost și este să îi testez sinceritatea, pentru că ea vrea reducerea sentinței prevăzute de Codul Penal, dar ca să o meriți, trebuie să fii sincer."

Tot în ședința de astăzi, procurorul a prezentat un demers prin care a cerut prelungirea arestului la domiciliu în privința inculpatei.

OLESEA BOTEZATU, procuror: "Este necesară, după părerea acuzării, menținerea în stare de arest la domiciliu pentru a evita riscul eschivării de la prezentarea în fața instanței de judecată, pentru buna desfășurare a procesului penal, în vederea asigurării bunei desfășurări a procesului penal și examinarea în termen rezonabil a prezentei cauze penale. De aceea, acuzarea insistă pe măsura preventivă - arest la domiciliu."

Atât șoferița, cât și avocatul acesteia, au refuzat să discute cu presa. Apărătorul inculpatei a spus că va da declarații după finalizarea audierilor clientei sale. La sfârșitul lunii martie, o copilă de 12 ani a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni, de un troleibuz, în sectorul Ciocana al Chișinăului. Dacă va fi găsită vinovată, șoferița riscă până la patru ani de închisoare cu privarea dreptului de a conduce unități de transport.

Opinia ta contează. Comentează!