Dan Dudca are o colecție de peste 50 de mașini de Formula 1 în miniatură
Social 18 ianuarie 2020, 00:57 | 3403

Bolizii pentru intrecerile Formula 1 stau pe raft, intr-un apartament din Chisinau! Stapanul lor este Dan Dudca, un jurnalist de profesie, pasionat de celebra competitie si istoria acesteia. Colectia lui Dan reprezinta o avere, la propriu si la figurat. Cea mai scumpa achizitie este de 200 de euro.

Sute de cai putere, multă adrenalină și milioane de oameni, care privesc cu sufletul la gură cine va ajunge la finiș. Spectacolul numit Formula 1 l-a vrăjit pe Dan Dudca, un fan al pilotului italian Giancarlo Fisichella. Pasiunea l-a făcut, la sfârșitul anilor 90, să colecționeze automobile în miniatură după modelul bolizilor pilotului.

Completarea colecției se face cu greu. Mașinile, chiar dacă sunt în miniatură, costă mult și trebuie să le cauți îndelung prin diferite țări.

Cunoștințele lui Dan sunt enciclopedice...

Dan are și o colecție de CD, pe care se găsește informația despre Formula 1.

Orice colecție devine mai valoroasă cu un autograf. Lui Dan i-a reușit să obțină unul...

Prietenii lui Dan nu cunosc un altul, care să știe mai multe despre Formula 1...

Primul sezon al Campionatului Mondial de Formula 1 a avut loc în 1950. Mașinile de Formula 1 nu trebuie să aibă o lățime mai mare de 1.800 mm. Înălțimea trebuie să fie de 950 mm, iar greutatea nu trebuie fie mai mică de 620 kg. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie