„Sunt în discuții cu mai multe agenții de investigații. În primul dosar, este vorba de un prejudiciu de un miliard și o sută de milioane de dolari. În al doilea e vorba de 800 de milioane de euro și, cu părere de rău, va fi o sentință internațională împotriva RM. Mapa roșie va exploda toate televiziunile mondiale. În alte două cazuri sunt circa 400 de milioane de euro”, a dezvăluit Usatâi în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

„Nu vreau să prejudiciez ancheta într-un stat sau în mai multe. Dacă era RM un stat de drept, eu dădeam aceste informații Procuraturii din Chișinău. Toată lumea vorbește de furtul miliardului, dar sumele pe care le-am numit... .Filat stă în pușcărie și se gândește poate a ieșit ceva ce nu a crezut că va ieși niciodată. El a spus că atunci când va ieși să vorbească, va exploda politica din RM. Nu s-a întâmplat nimic, pentru că Filat se gândește la dânsul. Plahotniuc se gândește oare ce a găsit acest nebun, cum a găsit și de unde. Dodon, la fel, se va gândi poate și ai lui sunt vizați”, a menționat Usatâi.

El a refuzat să spună numele persoanelor despre care vorbește, afirmând că și-ar dori mai întâi să se expună statele implicate, le fel ca și în cazul Laundromatului.

„Mapa roșie nr. 2 va fi sentința. Este vorba de persoane foarte bine cunoscute din RM. Dacă am spus că mapa roșie va exploda toate TV-urile mondiale, vă dați seama că nu sunt implicați în spălare de bani sau că au mai scos niște bani dintr-o bancă”, a mai spus Renato Usatâi.