Image-Description
Năstase, la Bruxelles: Condamnarea lui Cebotari - răzbunare a lui Plahotniuc; Voi face totul ca să obțină azil politic
Politic 20 martie 2019, 14:00 | 2795

Condamnarea lui Sergiu Cebotari reprezintă o răzbunare personală a lui Vladimir Plahotniuc. Astfel a comentat Andrei Năstase, care se află la Bruxelles, sentința emisă astăzi de Judecătoria Ungheni în cazul lui Sergiu Cebotari, prin care a fost condamnat la opt ani de pușcărie.

Este vorba de fostul angajat al „Poștei Moldovei” care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante.

„Sergiu Cebotari nu se află în țară. Îi mulțumesc că a înțeles că trebuie să plece. Voi face toate demersurile necesare ca să obțină azil politic, pentru că el este o victimă a regimului. Este o răzbunare personală a lui Plahotniuc. I-a deconspirat în fața lumii întregi pentru că sunt niște hoți”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a adăugat că astăzi urmează să sesizeze Parlamentul European atât despre cazul lui Sergiu Cebotari, cât și cel al lui Gheorghe Petic care urmează să-și afle astăzi sentința.

Fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare, într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate. Sentința a fost pronunțată astăzi de Judecătoria Ungheni.

Sergiu Cebotari a declarat în repetate rânduri că dosarul este fabricat la comandă, după ce, în primăvara anului 2016 a dezvăluit o schemă de trafic cu anabolizante, care se făcea prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”.

Declarațiile de atunci ale lui Sergiu Cebotari au fost confirmate și de o comisie parlamentară de anchetă, condusă de către deputatul PLDM, Grigore Cobzac. Atât reprezentanții Întreprinderii ”Poșta Moldovei”, cât și persoanele vizate au respins anterior aceste acuzații.

Opinia ta contează. Comentează!