Hotărârea Partidului Acţiune şi Solidaritate a fost luată XXXXX la ședința Consiliului Naţional Politic al formațiunii, unde s-a discutat despre scrutinul local din Chișinău și propunerea unui candidat unic din partea forțelor proeuropene antioligarhice. În comunicatul de presă al reprezentanților PAS se mai spune că ei „conştientizează importanţa alegerilor din Chişinău şi a câştigării acestora de către un candidat proeuropean”. Totodată, partidul spune că înțelege rolul său în consolidarea tuturor forțelor sănătoase din societate pentru realizarea aspirațiilor comune ale cetățenilor - aducerea țării pe făgașul normalității, libertății și bunăstării.

În privinţa relaţiei de parteneriat cu PAS, Platforma Demnitate şi Adevăr îşi reafirmă angajamentul plenar pentru respectarea şi implementarea Protocolului de colaborare, semnat la 20 noiembrie 2017, ce vizează crearea unui bloc electoral pentru alegerile parlamentare, cu identificarea candidaţilor comuni, selectaţi în baza principiilor transparenţei, integrităţii şi meritocraţiei.

Alegerile locale noi în Chişinău se vor desfăşura pe 20 mai, după ce Dorin Chirtoacă şi-a dat demisia din funcţia de primar general al capitalei. El este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată.