În fruntea clasamentului prezentat de Transparency International se află Noua Zeelandă, Danemarca şi Finlanda. La celălalt pol sunt Siria, Sudanul de Sud şi Somalia. Georgia şi România au fost plasate mult mai sus decât Republica Moldova, ocupând locurile 46 şi, respectiv, 59, iar Ucraina şi Rusia se află puţin mai jos decât ţara noastră - pe poziţiile 130 şi 135. 

Experţii de la Transparency International au constatat şi alte păcate ale conducătorilor moldoveni, despre care presa şi societatea civilă vorbeşte de ani de zile.

În același raport, care a fost prezentat la Berlin, se mai spune că aceste practici vorbesc nu atât despre corupţia uzuală, cât despre corupţia la cel mai înalt nivel, inclusiv în politică, iar asta a condus la capturarea statului. În condiţiile menționate, Transparency International - Moldova face apel la instituţiile internaţionale şi partenerii de dezvoltare să ia atitudine faţă de evoluţiile din Republica Moldova, aplicând factorilor de decizie sancţiuni personalizate. Reprezentanții puterii nu au comentat deocamdată studiul Transprarency International.