Drama fetiţei fără copilărie

În Săptămâna Mare, Jurnal TV a lansat campania „Dăruieşte lumină, învie speranţa”. Împreună cu voi, telespectatorii noștri, o putem ajuta pe Otilia, o fetiţă de aproape cinci ani, care a rămas paralizată după o encefalomeningită gravă. Copila poate fi tratată într-o clinică specializată din Turcia. Medicii susţin că paralizia cerebrală este inclusă în lista bolilor severe care se tratează acum cu celule stem.

Intervenţia este programată pentru sfârşitul lunii aprilie şi costă peste 10 mii de euro, o sumă colosală pentru tânăra familie. Încă nu are 5 ani împliniţi, însă a suferit deja 3 transplanturi de celule stem. E povestea emoţionată a Otiliei, care a stat mai mult prin spitale, decât în familie.

Otilia s-a născut perfect sănătoasă. La vârsta de un an au făcut un vaccin obligatoriu din calendarul de imunizări. După trei zile, însă, copila a intrat în comă. Familia Pînzaru o duce foarte greu. Mama este în concediu de maternitate cu al patrulea copil.

Tatăl este asistentul personal al Otiliei, iar venitul lunar al familiei nu depăşeşte suma de 3 mii de lei. Acum un an părinţii au decis să publice povestea Otiliei. Cu ajutorul unor oameni cu suflet mare au acumulat suma de 35 de mii de euro şi au mers la o clinică specializată din Turcia. Acolo, micuţa a suportat primul transplant de celule stem.

Opinia ta contează. Comentează!