Jurnalul Săptămânii, 14 Mai

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Acum vă invităm să vedeți istoria de viață a lui Alexandru Motânga. O poveste tristă, iar, pe alocuri, chiar șocantă. A fost unul dintre lichidatorii avariei de la Cernobîl. Unul dintre acei oameni care au fost trimiși în orașul ucrainean fără să știe unde exact merge și ce urma să facă. Despre consecințe cunoștea cu atât mai puțin.

În această săptămână am marcat Ziua asistenților medicali. Medicii afirmă la unison: munca lor este imposibilă fără prezența asistenților. Aceștia au o răbdare de fier și empatie fără margini. // În ciuda provocărilor, învață să țină piept chiar și celor mai pretențioși pacienți. Dacă ar mai avea și o remunerare pe măsura efortului depus! Autoritățile susțin că avem un deficit de peste cinci mii de asistenți medicali.

În jur de o sută de alergători amatori, dar și profesioniști au participat la un maraton, în Parcul Valea Morilor din Chișinău, desfășurat într-un format unic. Toată lumea a alergat pentru o cauză nobilă - strângerea banilor pentru tratamentul paraliziei măduvei spinării. Maratonul ”Wings for a Life” este singura cursă din lume, în care nu se aleargă spre linia de finiş, ci, invers.

Opinia ta contează. Comentează!