Fostul polițist Derek Chauvin riscă 40 de ani de închisoare
Externe 21 aprilie 2021, 15:38 | 663

Fostul poliţist din Minneapolis, acuzat că l-a ucis anul trecut pe un afro-american, a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare. Juriul a ajuns la o decizie, după trei săptămâni de audieri şi după mai puţin de o zi de deliberări. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Derek Chauvin, în vârstă de 45 de ani, a fost găsit vinovat de uciderea lui George Floyd. Cu fața acoperită de mască și părând că se așteaptă la deznodământ, fostul polițist a ascultat impasibil în timp ce judecătorul citea verdictul dat de jurați. Chauvin a ascultat fără a schița vreo emoție, îndreptându-și ochii din când în când spre judecător.

În filmarea din sala de judecată, se poate vedea cum Chauvin privește scurt spre avocatul său, după ce verdictul este anunțat, și schițează scurt un gest de încuviințare din cap în momentul, în care judecătorul anunță încheierea procesului.

Imediat după, fostul polițist găsit vinovat de uciderea lui George Floyd este încătușat. Chauvin a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare.

Pe 25 mai, la Minneapolis, Derek Chauvin şi-a ţinut genunchiul pe gâtul unui afro-american de vârstă apropiată, blocat la pământ, timp de aproape nouă minute, în pofida rugăminţilor acestuia şi ale trecătorilor surprinşi.

Sentinţa maximă pentru omor neintenţionat de gradul doi este de cel mult 40 de ani, cea pentru omor de gradul trei este de cel mult 25 de ani, iar pedeapsa pentru omor prin imprudenţă de gradul doi este de zece ani de închisoare sau amendă penală de 20.000 de dolari.

Opinia ta contează. Comentează!