Jurnalul Săptămânii, 1 Aprilie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Se schimbă sistemul medical! Cetățenii asigurați vor putea beneficia de consultațiile medicilor specialiști fără bilet de trimitere eliberat de medicul de familie. Acest lucru ar trebui să reducă din timpul de așteptare, care, uneori, este vital, dar și din cozile interminabile la cabinetele doctorilor.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu încă 60 de zile. Parlamentul a votat joi propunerea Guvernului, în contextul amenințărilor reprezentate de războiul ruso-ucrainean. Proiectul privind starea de urgență a fost aprobat cu votul a 61 de deputați PAS, în timp ce 14 deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au votat împotrivă.

Sărăcia afectează un sfert din populația Republicii Moldova, iar serviciile sociale au un efect limitat. Accesul la astfel de servicii este inegal și pentru a redresa situația se propune înființarea a nouă agenții teritoriale. Reforma prevede și finanțarea din buget a pachetului minim de servicii prestate, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

Opinia ta contează. Comentează!