Zeci de oameni au manifestat în centrul Chișinăului, cerând dreptate în cazul Anei-Maria, găsită moartă sâmbătă la Telenești
Social 23 aprilie 2024, 20:13 | 645

Zeci de oameni au manifestat astăzi în centrul Chișinăului, cerând de la autorități să facă dreptate în cazul tinerii Ana-Maria, găsită moartă sâmbătă la Telenești, la opt zile după ce a urcat într-o mașină de ocazie în orașul Orhei. „Ne solidarizăm cu toate fetele și femeile victime ale violenței. Încercăm să arătam că ele nu sunt singure”, spun organizatorii acțiunii stradale.

Oamenii spun că trăiesc un sentiment profund de tristețe.

Acest gest este unul de solidaritate cu toate fetele și femeile victime ale violenței, spun organizatorii.

VERONICA TELEUCĂ, coordonator, Coaliția „Viața fără violență”: "Am venit aici să ne solidarizăm cu familia fetei de 19 ani, care a fost și omorâtă. Ne solidarizăm cu toate fetele și femeile victime ale violenței, să încercăm să arătam că ele nu sunt singure, sunt foarte mulți oameni care le susțin, care nu sunt indiferenți față de violență, care condamnă violența."

CESLAV PANICO, avocatul poporului: "Noi suntem în proces de monitorizare, dar vrem să vedem mai întâi acțiunile statului, care vor fi întreprinse și așteptăm o anchetă. Să vedem finalitatea, nu doar să tragem concluzii."

Manifestarea a fost organizată de Coaliția „Viața fără violență”, o rețea din 21 organizații care oferă servicii și asistență femeilor trecute prin violență. Tânăra de 19 ani din localitatea Susleni, raionul Orhei, a fost înmormântată marți în satul de baștină.

Opinia ta contează. Comentează!