Jurnalul Săptămânii, 2 Octombrie
Jurnalul Săptămînii 2 octombrie 2021, 21:23 | 2299

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Cel puțin jumătate dintre pacienții Covid internați în secțiile de reanimare sunt tineri, afirmă medicii de la Urgență. Și mai trist este că a crescut mult mortalitatea. Cei care pierdut lupta cu boala pe patul de spital fie nu au crezut în existența virusului, fie au încercat să se trateze la domiciliu.

Aproape 25 la sută din populația Republicii Moldova are peste 60 de ani. Cei mai mulți pensionari au o viață grea. Foști medici, învățători, ingineri sau muncitori sunt nevoiți să meargă acum la cantine sociale, unde primesc o ciorbă caldă. Cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor vârstnice, marcată anual pe 1 octombrie, Biroul Național de Statistică prezintă informația din anii 2020 și 2021. Jurnal TV însă vă arată cum trăiesc bătrânii zi de zi.

După seceta și pierderile de milioane de lei de anul trecut, anul acesta agricultorii se bucură de o recoltă bogată. Experții se așteaptă la un record în special de cereale. Vorbim de patru milioane de tone - practic dublu față de anii precedenți. „Este anul porumbului”, spun agricultorii, care, datorită volumului mare de grăunțoase din acest an, se pregătesc să exporte aproape 70 la sută.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie