Jurnalul Săptămânii, 14 August

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Noul an de studii ar putea fi marcat de probleme. Potrivit autorităților, doar 30 la sută din cadrele didactice s-au imunizat împotriva COVID-19. Cifra este foarte mică pentru a începe școlarizarea cu prezența fizică a elevilor. Condițiile în care va începe un nou an de studii rămân incerte, deocamdată.

Autoritățile au reactivat secțiile pentru bolnavii de COVID-19 în mai multe instituții medicale, odată cu creșterea numărului de infectări. Potrivit Ministerului Sănătății, au fost redeschise secțiile pentru pacienții bolnavi de coronavirus în orașele Cahul, Bălți, Ceadîr-Lunga și Chișinău.

Proaspeții aleși ai poporului renunță la tradiționala vacanță, pe care precedenții deputați o așteptau la limita răbdării, în luna august. Cei mai mulți dintre actualii legislatori rămân la Chișinău să muncească. Vor fi la datorie, pentru că Parlamentul are o sesiune extraordinară în perioada 13-25 august. Nu e timp de odihnă, spun atât deputații majorității, cât și cei din opoziție.

Opinia ta contează. Comentează!