Jurnalul Săptămânii, 27 Noiembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Spitalul modular de la „Moldexpo” nu mai internează pentru tratament pacienți infectați. Așa a anunțat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, dar a fost dur criticată de către autoritățile municipale. Șeful Direcției de sănătate și medicii susțin că închiderea Centrului COVID ar putea să ne coste scump, deoarece ne așteaptă un nou val de infectări.

Atenție, pasageri! Șoferii de microbuz și autobuz de pe liniile interurbane cer dublarea, cel puțin, a tarifului pentru călători. În opinia transportatorilor, tariful de 60 de bani/km este depășit, dar Ministerul Infrastructurii consideră că majorările solicitate nu sunt justificate. Pentru a le face pe autoritățile centrale să accepte creșterea tarifului, zeci de șoferi și-au adus mașinile în Piața Marii Adunări Națională, în semn de protest.

Statul Republica Moldova nu a investit nimic în piscicultură, iar peștele care ajunge pe masa oamenilor de aici, este din braconaj, contrabandă sau, în cel mai bun caz, importat, afirmă Dinu Todos, președintele Organizației regionale Sud a Federației fermierilor. Fiind om de afaceri, el gestionează un lac în satul Lucești, raionul Cahul, dar de zece ani suferă din cauza lipsei unui cadru juridic adecvat.

Opinia ta contează. Comentează!