Donație din partea Consiliului Europei
Social 9 aprilie 2024, 20:06 | 422

Penitenciarul Pruncul a recepționat astăzi un lot de echipamente, dispozitive și mobilier medical, donat de Consiliul Europei. Transmiterea bunurilor a fost oficializată de secretarul general adjunct al instituției europene, Bjorn Berge. „Pacienții din astfel de instituții au același drept la ocrotirea sănătății ca și toți ceilalți cetățeni”, a declarat oficialul european.

BJORN BERGE, secretarul general adjunct al Consiliului Europei: "Această donație include monitoare pentru pacienți, mese chirurgicale electrice, echipamente pentru efectuarea electroencefalogramelor, precum și lămpi pentru examinarea pacienților, scaner cu ultrasonografie și diferite mobiliere medicale. Noi apreciem foarte mult că Consiliul Europei și autoritățile din Republica Moldova pot să colaboreze întru realizarea acestor necesități."

Reprezentantul Consiliului Europei a spus că datorită livrării unor astfel de echipamente și dispozitive, în penitenciarele din Republica Moldova vor fi asigurate servicii medicale conform standardelor internaționale. Îmbunătățirea condițiilor din închisori prin servicii medicale de calitate este o prioritate pentru Ministerul Justiției, a declarat ministrul Veronica Mihailov-Moraru.

VERONICA MIHAILOV-MORARU, ministrul Justiției: "Prin acțiunea frumoasă de astăzi, de oferire a acestui lot de echipamente medicale, este exprimată solidaritatea și angajamentul nostru comun față de promovarea și protejarea drepturilor omului, chiar și în condiții mai puțin ușoare. Aș vrea încă o dată să accentuez recunoștința față de Consiliul Europei pentru sprijinul constant la promovarea valorilor europene și îmbunătățirea condițiilor de detenție."

Aceasta este a doua donație de echipamente medicale performante, din partea Consiliului Europei, pentru acoperirea necesităților stringente ale unităților sanitare din penitenciare. Proiectul își propune că închisorile din Republica Moldova să corespundă standardelor stabilite de Comitetul pentru prevenirea torturii și tratamentelor inumane sau degradante.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie