Jurnalul Săptămânii, 15 Iulie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Mai mulți copii care de la tabăra de odihnă „Dumbrava” din satul Volovița, raionul Soroca, s-au trezit cu dureri de burtă și stare de vomă. Nimeni nu a fost spitalizat, scrie presa locală. Administrația taberei susține că de vină sunt părinții, care le aduc copiilor produse interzise de regulament. Autoritățile sanitare au prelevat probele necesare pentru verificare în laborator.

Autoritățile vor ca oamenii în etate să fie mai activi și mai bucuroși de viață, și au elaborat, împreună cu partenerii externi, un proiect social. Programul privind îmbătrânirea activă și sănătoasă, sprijinit de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, are un buget de peste 40 de milioane de lei. În stradă, persoanele de vârstă pensionară ne-au spus că se confruntă cu probleme reale, nu cu lipsa activităților.

Mai mulți călători ai cursei aeriene Luton-Chișinău, care au procurat bilete de la compania aeriană Fly One, s-au pomenit că trebuie să scoată din buzunare sume suplimentare de bani. Pasagerii susțin că au fost nevoiți să achite de două ori una și aceiași taxă de 25 de euro, stabilită pentru călătoria copiilor mai mici de doi ani. Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei Fly One, Alexandra Gârbu, suma ar fi fost încasată de o companie, care prestează servicii aeroportuare. „Verificările continuă”, a adăugat sursa citată.

Opinia ta contează. Comentează!