Din cei 46 de medici, la Spitalul Raional Fălești au mai rămas doar patru
Social 16 aprilie 2020, 20:19 | 1516

La Spitalul din Fălești e criză de medici! Din cele 46 de cadre medicale activează doar patru, restul au fost infectate cu coronavirus sau stau acasă cu diferite probleme. Toate secțiile au fost închise, iar doctorii care au mai rămas nu fac față numărului mare de bolnavi, care sunt tratați aici de Covid 19.

ALEXANDR SEVERIN, primarul orașului Fălești

În prezent mai muncesc trei patru medici...din 46...restul care sunt infectați cu COVID - 19, care sunt pe foaie de boală, care sunt în concediu de maternitate...Acum sunt formate trei ture a câte patru persoane. Este vorba despre un medic, un asistent medical, o infirmieră. Lucrează câte o tură de 24 de ore. Se schimbă o dată la trei zile.

În astfel de situație, medicii nu mai facă față numărului de pacienți.

ALEXANDR SEVERIN, primarul orașului Fălești

Nu prea fac față, pentru că numărul de pacienți depășește 40. Un medic ar trebui să facă tratamentul a 15 pacienți, dar asta situația...Practic au fost închise toate secțiile spitalului. În prezent instituția primește pacienți doar cu COVID - 19, restul pacienților, cu alte maladii sunt duși la alte spitale raionale sau republicane...Suntem într-o strânsă colaborare cu directorul. El a făcut un demers la Ministerul Sănătății de a-i oferi ajutor ce ține de medici.

Până în prezent, în raionul Fălești sunt înregistrate 85 de persoane infectate cu coronavirus. 

Opinia ta contează. Comentează!