Jurnalul Săptămânii, 8 Iulie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Energia electrică livrată consumatorilor finali va fi mai ieftină. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat noile tarife la curentul furnizat de Premier Energy și FEE Nord.

Chișinăul fierbe în comentarii atât în stradă, cât și în spațiul virtual. Societatea discută despre „Pomul Vieții”, aplicat pe pavaj în partea de jos a Străzii pietonale Eugen Doga. Imaginile publicate de primarul Ion Ceban, care ar fi unul dintre promotorii acestei lucrări, au stârnit reacții imediate. Mulți locuitori salută ideea, dar internauții întreabă dacă e bine să călcăm în picioare brandul „Pomul Vieții”. O altă problemă este că Primăria a decorat strada fără avizul Consiliului național al monumentelor istorice.

În ultimii ani, din cauza lipsei personalului a fost sistată activitatea a zece subdiviziuni teritoriale de medicină legală. Un exemplu elocvent este raionul Călărași. Expertizele sunt efectuate la Chișinău și din cauza volumului mare de lucru, rezultatele de laborator durează mai mult decât în mod obișnuit. Poliția și procuratura din Călărași spun că situația în care s-au pomenit le îngreunează munca.

Opinia ta contează. Comentează!