Jurnalul Săptămânii, 20 Martie

Prezentat de Adrian Prodan

Instituirea în Republica Moldova a unui ”lockdown” pe o perioadă de câteva săptămâni ar putea să reducă esențial numărul infectărilor și al deceselor, dar și presiunea asupra sistemului medical. Opiniile au fost exprimate în cadrul unor dezbateri publice privind starea de urgență. Unii, însă, au fost de altă părere.

La nivelul societății, propunerea Consiliului Suprem de Securitate de a institui stare de urgență pentru două săptâmâni în Republica Moldova este salutată de unii, dar respinsă de alții. Oamenii recunosc că mulți nu respectă restricțiile impuse de autorități, motiv pentru care situația a scăpat de sub control și se transformă în dramă națională. Un reporter Jurnal TV a ieșit în stradă să întrebe oamenii cum văd ei depășirea crizei pandemice.

În ultima perioadă mulți au pus la îndoială eficiența serului AstraZeneca. Agenția Europeană pentru Medicamente a venit, însă, cu o concluzie clară: Beneficiile vaccinului sunt mult mai mari decât riscurile. Unul dintre riscuri, și nu doar în ceea ce privește AstraZeneca, este infectarea după administrarea primei doze. La noi, patru medici au contractat Covidul după ce au fost imunizați.

Opinia ta contează. Comentează!