Cebotari, fără imunitate parlamentară
Politic 19 septembrie 2019, 19:20 | 2249

Deputatul Partidului Democrat Vladimir Cebotari a rămas fără imunitate parlamentară. S-a întâmplat la cererea procurorului general interimar, Dumitru Robu, potrivit căruia există probe care dovedesc implicarea lui Cebotari în preluarea Aeroportului Internațional Chișinău de către un grup criminal organizat. Solicitarea de ridicare a imunității a fost aprobată cu votul a 53 de deputați din majoritatea parlamentară. Fracțiunea PD a părăsit ședința legislativului, iar cea a Partidului Șor s-a pronunțat împotrivă.

Deputații Partidului Șor s-au pronunțat împotriva ridicării imunității parlamentare a deputatului Vladimir Cebotari.

Deputații Partidului Democrat au refuzat să voteze pentru ridicarea imunității lui Cebotari și au părăsit ședința Paramentului. Cu votul a 53 de deputați din Blocul ACUM și PSRM, imunitatea parlamentară a lui Vladimir Cebotari a fost ridicată. În cadrul unui briefing, Cebotari a spus că deși a fost membru al unei comisii de evaluare a ofertelor privind concesionarea Aeroportului Chișinău, acea structură nu a avut nicio putere de decizie.

Amintim că, în 2013, Vladimir Cebotari a făcut parte din comisia de concurs pentru selectarea câştigătorului licitaţiei de privatizare a Aeroportului Internaţional Chişinău, fiind ministru adjunct al Transporturilor. În 2015, tot el a devenit președinte al unei comisii privind evaluarea contractului de concesionare a Aeroportului. Procurorul general interimar Dumitru Robu a cerut astăzi și ridicarea imunității parlamentare a deputatului din Partidul Șor Petru Jardan, fost director al companiei Avia Invest, cea care a luat în concesiune Aeroportul din Chișinău. Examinarea cererii de ridicare a imunității a fost însă amânată pentru mâine, deoarece Jardan s-ar afla în România. El a scris pe Facebook că va reveni acasă abia luni sau marți. Jardan a subliniat că nu are de gând să se ascundă pentru că nu are motive să o facă. 

Opinia ta contează. Comentează!