Țuțu, la tribuna centrală

Premieră în Parlament! La tribuna centrală a ieșit, în văzul tuturor și spre admirația celor din prezidiu, deputatul.... Constantin Țuțu. De la microfon, alesul poporului a prezentat colegilor un proiect de lege al PD, ce vizează, printre altele, excluderea din buletinul de identitate și pașaport a informației despre grupa sangvină.

Cu chiu, cu vai, Țuțu a citit textul, excelând în greșeli de exprimare. Acestea au fost imediat remarcate de opoziție, dar Andrian Candu a sărit repede în apărarea colegului său de partid. 

Chiar dacă a citit totul de pe foaie, Constantin Țuțu a făcut mai multe greșeli. 

Deputatul PD ar fi trebuit să spună că termenul de valabilitate este extins, nu exclus. Atât conținutul proiectului, cât și maniera de prezentare a acestuia a provocat întrebări din partea opoziției. 

Microfonul Mariei Ciobanu a fost oprit și a intervenit Andrian Candu, coleg de partid cu Țuțu, care l-a atenționat pe deputatul PLDM să nu dea lecții. 

Într-un final, Candu i-a mulțumit lui Țuțu, dorindu-i o activitate fructuoasă în forul legislativ. 

Constantin Țuțu, care este sportiv de meserie, este cunoscut opiniei publice și prin faptul că de cele mai multe ori refuză să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Iar când o face, vorbește cum poate. 

Constantin Țuțu este cunoscut și pentru alte activități. În aprilie 2012, el a fost implicat într-o încăierare cu focuri de armă lângă un restaurant din apropiere de Orhei, în urma căreia a murit Alexei Veretco, de 42 de ani. După ce persoana care l-ar fi omorât pe Veretco s-a predat, ceilalţi trei suspecţi, inclusiv Ţuţu, au fost scoşi de sub urmărire pentru omor, fiind, în schimb, cercetaţi penal pentru huliganism. Procesul de judecată a început în 2013, iar în luna mai 2016, Țuțu a fost achitat de Judecătoria Orhei. 

Opinia ta contează. Comentează!