În aceste imagini apar mai mulți bărbați, care pun năvodul în apă. Este și Gheorghe Copușiulu, alesul local din partea PD, și fiul lui, Valeriu Copușiulu, șef al Oficiului Vulcănești al Agenției Servicii Publice.

VICTOR PETRIOGLU, primarul or. Vulcănești: "Au încercat să-mi smulgă telefonul, dar eu am reușit să-l țin în mână. Și încă mulți bărbați au fost acolo. Pe șase dintre ei i-am văzut la întâlnirea cu Igor Dodon, la restaurant. Este o mașină în care urmau să încarce tot peștele prins."

Consilierul PD a negat acuzațiile. Deși din imagini se vede cum bărbații depun efort pentru a pune în apă o plasă destul de mare, Gheorghe Copușiulu ne-a declarat că, de fapt, ei au vrut să spele în lac o răcilă mică.

GHEORGHE COPUȘIULU, consilier local al PDM: "Eu personal am pescuit cu spiningul. Mă aflam la 200 de metri distanță. Când a venit poliția, m-am apropiat. - Nu considerați că pescuitul a fost ilegal? - N-a fost pescuit. Băieții spălau răcila. Era murdar. Ei au înșirat-o și au spălat-o. - Indiferent ce au făcut, este interzis să lansezi răcila în apă. - Cu răcila toată lumea pescuiește raci. În toată Republica Moldova."

Potrivit primarului de Vulcănești Victor Petrioglu, cu cinci minute până la venirea lui, la proces a asistat și deputatul PSRM în Adunarea Populară, Grigore Uzun, cel care l-a însoțit pe Igor Dodon la ospățurile de acum o săptămână. La fața locului a fost surprins și Alexandru Tiuliu, despre care se spune că este mâna dreaptă a lui Uzun.

VICTOR PETRIOGLU, primarul or. Vulcănești: "Cu cinci minute înainte de venirea mea, Uzun s-a aflat acolo."

Deputatul din autonomie ne-a spus că nimeni dintre reprezentanții PSRM n-a luat parte la pescuit.

GRIGORE UZUN, deputat PSRM în Adunarea Populară a Găgăuziei: "Eu nu am fost acolo, nu pescuiesc și asta dovedesc imaginile, pe care le-a publicat primarul. Nimeni dintre socialiști nu a fost acolo."

Potrivit poliției, cazul urmează a fi investigat. Pescuitul cu năvodul este interzis în toate bazinele acvatice din Republica Moldova și este considerat faptă penală.