CE a propus eliminarea unor restricții privind călătoriile în scop turistic și de agrement pentru cei care au fost vaccinați
Externe 3 mai 2021, 19:47 | 817

Comisia Europeană a propus eliminarea unor restricții privind călătoriile în scop turistic și de agrement pentru cetățenii din afara spațiului comunitar complet vaccinați. Este o măsură, care arată începerea revenirii la normalitate, afirmă experții.

Intrarea în spațiul comunitar ar putea fi liberă nu doar pentru persoanele, care vin din țări unde situația epidemiologică este bună, dar și pentru cei din state unde numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 nu scade, dar, care, au fost imunizați și cu a doua doză. Vaccinul trebuie să fie unul din cele patru autorizate de Uniunea Europeană. Astfel, în prezent, blocul comunitar lucrează la introducerea unui sistem de pașaport pentru vaccinuri care va facilita călătoriile celor care au fost vaccinați sau pot dovedi că s-au recuperat recent după COVID și sunt considerați imuni. Statele membre ale Uniunii Europene urmează să înceapă marţi discutarea propunerii, fiind nevoie de acordul lor pentru ca măsura să poată fi pusă în aplicare.

Opinia ta contează. Comentează!