Jurnalul Săptămânii, 24 Februarie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a mers din nou la Moscova. Acesta s-a întâlnit cu patriarhul Rusiei, Kiril, un apropiat al lui Putin și un susținător fervent al războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei. Dodon nu și-a anunțat vizita, însă pe site-ul Patriarhiei ruse a fost publicat un comunicat privind întrevederea celor doi. Socialistul nu a oferit detalii despre vizită.

Separatiștii din stânga Nistrului tulbură apele. Au de gând să organizeze un așa-zis „congres al deputaților de toate nivelurile”. Un opozant din regiunea transnistreană a declarat că Tiraspolul va cere pe 28 februarie alipirea regiunii la Federația Rusă. Autoritățile de la Chișinău monitorizează cu atenție situația și spun că nu există temei pentru îngrijorare.

Se împlinesc doi ani de când Rusia a invadat Ucraina, luptele aprige nu contenesc. Un scenariu, care are loc în inima Europei și care părea inimaginabil de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Forțele ucrainene se confruntă cu niște condiții extrem de dificile pe toată linia frontului din cauza întârzierii ajutorului din Statele Unite ale Americii, iar îngrijorările cresc cu privire la cât ar putea dura războiul Moscovei și dacă Ucraina va avea suficiente arme și soldați pentru a lupta, notează BBC. "Ucraina își păstrează șansa istorică. Este de datoria noastră să o realizăm", susține președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Opinia ta contează. Comentează!