Jurnalul Săptămânii, 30 Decembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

În pofida protestelor din ultimele săptămâni, Spitalul „Toma Ciorbă” va fuziona cu cel de Dermatologie și Maladii Comunicabile din orașul Codru. O hotărâre în acest sens a fost aprobată la Guvern. Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a dat asigurări că niciun angajat nu va avea de suferit de pe urma comasării celor două instituții. Clădirile Spitalului „Toma Ciorbă” nu vor fi demolate, promit autoritățile.

Chișinăul intră în noul an fără un buget aprobat. Ședința extraordinară a Consiliului municipal, convocată la inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate, a eșuat din lipsă de cvorum. Din 51 de consilieri, la ședință au venit doar 15. Primarul Ion Ceban a explicat situația prin faptul că mulți consilieri au renunțat la mandat și urmează validarea supleanților. Consilierii PAS vorbesc însă de o înțelegere camuflată, în favoarea primarului Ion Ceban.

Într-un sat oamenii încă trăiesc ca acum zeci de ani, fără un sistem centralizat de apă. Se descurcă cum pot. Cară butoaie și găleți de la fântână... de vreo 20 de ori pe zi. Partea și mai proastă este că la Chihoreni, satul de care vorbim, cea mai apropiată fântână cu apă bună este departe de gospodării - la vreo 700 de metri. „Când e vreme bună, te descurci cumva, dar când plouă sau e vânt, drumul de la fântână până acasă devine un blestem”, se plâng oamenii. Autoritățile spun că pentru un apeduct cum se cade e nevoie de mulți bani. Dar, deocamdată, aceștia nu sunt.

Opinia ta contează. Comentează!