Jurnalul Săptămânii, 18 Iunie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Contribuabilii au acumulat o datorie de aproape 112 milioane de lei față de Moldovagaz. Restanțele provin începând cu primul trimestru al anului 2022. Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a cerut consumatorilor să-și achite facturile. În caz contrar, vor fi deconectați de la rețea.

Ne teleportăm acum imaginar la Lvov, unde a ajuns colegul meu Dumitru Garcaliuc. Acolo sirenele de alarmă aeriană se dau zilnic, iar omenii învață să trăiască în frică. Călugării încalcă legământul și îi ajută pe refugiați, deși anterior nu aveau dreptul să primească oaspeți. Primăria orașului abia face față valului de necesități. Cu toate astea, lumea încearcă să-și construiască o nouă viață.

Vă invit s-o cunoașteți acum pe Elena Ețcu, creatoare de port popular. Avea doar câțiva ani, când a învățat să brodeze o ie. Nu știa atunci că dragostea față de portul tradițional îi v-a schimba viața. Creațiile au ajuns în Italia, Germania, Franța, Japonia și nu doar. În atelierul ei din Chișinău au fost confecționate și costumele naționale pentru copiii prințului Wiliam și ai ducesei de Cambridge.

Opinia ta contează. Comentează!