Soldații ucraineni, în antrenamente
Externe 17 noiembrie 2023, 19:55 | 450

În regiunea Cernihiv, la granița cu Rusia, soldați ucraineni se pregătesc pentru noi atacuri aeriene ale armatei Moscovei. Având în vedere că președintele Volodimir Zelenski avertizează că este probabil ca Rusia să intensifice atacurile asupra infrastructurii energetice a țării înainte de iarnă, un general afirmă că Ucraina are nevoie de sisteme antirachetă mai avansate, pentru a preveni suferința civilă, scrie AFP.

SERGIY NAYEV, comandant al forțelor comune ale armatei ucrainene: "Eficacitatea grupurilor noastre mobile este mare, dar pentru a fi siguri că fiecare țintă inamică de pe cerul ucrainean va fi distrusă, desfășurăm în mod constant antrenamente, pentru a crește pregătirea de luptă a unităților noastre."

Moscova a lovit repetat Ucraina cu foc de artilerie și rachete. Multe dintre acestea au vizat infrastructura energetică a țării. Militarii presupun că atacurile rușilor vor crește în intensitate.

SERGIY NAYEV, comandant al forțelor comune ale armatei ucrainene: "Avem nevoie de sisteme cu o rază mare de distrugere, precum sistemul antirachetă Patriot. Există acum un acord, care înseamnă că astfel de sisteme vor veni în curând la noi. Avem nevoie și de NASAMS, IRIS-T, sisteme antirachetă și, bineînțeles, de muniție pentru acestea."

În mesajul său de aseară adresat națiunii, președintele ucrainean le-a mulțumit celor care apără cerul, dar și tuturor partenerilor din lume, care oferă ajutor.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Geografia cooperării noastre de dragul unui scut ceresc pentru Ucraina este foarte extinsă. Nu totul poate fi spus public acum. Dar ceea ce este absolut sigur este că Ucraina devine din ce în ce mai puternică. Capacitățile noastre de apărare aeriană sunt în creștere. Desigur, aceasta nu este încă o protecție sută la sută. E multă muncă de făcut. Orașe precum Harkov, regiuni precum Donețk și Zaporojie au nevoie de mai multe sisteme, de mai multă securitate."

Menționăm că iarna trecută, Ucraina a intrat în sezonul rece cu șase milioane de oameni, care au stat în frig, fără curent, din cauza atacurilor cu rachete lansate de către ruși. Din februarie 2022, Moscova a declanșat un război neprovocat în Ucraina. Kremlinul își numește războiul drept o operațiune cu o campanie militară țintită, deși a ucis zeci mii de civili și a distrus o mare parte din infrastructura vitală pentru încălzire, energie electrică și transport.

Opinia ta contează. Comentează!