Jurnalul Săptămânii, 11 Decembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

„Se mai întâmplă”. Acesta este explicația medicilor din Sângerei, vorbind despre decesul unei femei, afectată de Covid. Să vă spun, pe scurt, istoria tristă care conturează întocmai situația din spitale, dar și atitudinea oamenilor. Pacienta s-a tratat singură acasă, două săptămâni, dar când starea ei s-a agravat, familia a chemat ambulanța. În scurt timp, ea a decedat la spital. Rudele spun că femeia a fost lăsată mult tip fără oxigen, iar medicii nu s-au grăbit să-i acorde ajutor medical. În replică, doctorii au spus că au fost probleme de ordin tehnic.

Scandal din cauza unei cariere de nisip din apropierea satului Beriozchi, raionul Anenii Noi. Antreprenorul care extrage zăcăminte spune că a solicitat Primăriei extinderea spațiului și schimbarea destinației din teren agricol în teren pentru explorări miniere. La jumătate de an, autoritățile locale refuză să semneze actul pe motiv că acțiunile de explorare ar fi ilegale. Antreprenorul spune că refuzul Primăriei ar fi influențat de fostul președinte de raion, Serghei Rapcea, care ar vrea să-l deposedeze de afacere. Acesta din urmă neagă acuzațiile.

Compozitorul, actorul și filologul Iurie Andronic este numit pe drept omul-orchestră. Pe timpuri a fost și director muzical la Teatrul ”Mihai Eminescu”, dar și la Teatrul ”Luceafărul”. Însă după un accident a rămas fără un picior... Omul vrea să fie activ, să fie util societății și are nevoie de ajutor. Iurie Andronic ar încerca să-și cumpere o proteză, dar aceasta este prea scumpă - peste 300 de mii de lei, pe care nu-i are.

Opinia ta contează. Comentează!