Avion prăbușit în Chile, 6 morți
Externe 17 aprilie 2019, 14:46 | 900

Şase oameni au murit în Chile, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste o casă. Tragedia a avut loc într-un oraş din sudul ţării. Aflați detalii din grupajul de știri externe pe scurt.

Tragedia din Chile s-a produs la scurt timp după ce avionul a decolat de pe un aeroport din apropiere. Aparatul de zbor avea rezervoarele pline şi, după impact, a luat foc. În consecință, pilotul şi cei cinci pasageri și-au pierdut viața. Locuinţa peste care a căzut aeronava a fost şi ea cuprinsă de flăcări. Din fericire, nimeni nu era în interior în moment accidentului. O anchetă a fost deschisă pentru a stabili cauzele tragediei.

Prima tranșă de ajutoare umanitare din partea Crucii Roșii a ajuns în Venezuela, țară care se află într-o criză majoră. Mii de oameni au stat la cozi imense pentru a primi un pachet cu alimente sau medicamente. Potrivit datelor Națiunilor Unite, 24 la sută din populaţia Venezuelei are nevoie disperată de ajutor, în condițiile în care malnutriţia şi cazurile de boli severe sunt în creştere pe fondul scăderii condiţiilor de trai. Președintele Nicolas Maduro, pe care Statele Unite îl acuză că sărăcește intenționat populația, a negat, în repetate rânduri, gravitatea situației.

Semne de activitate nucleară în Coreea de Nord. Raportul unui grup de experți americani atrage atenția asupra unor imagini din satelit înregistrate pe 12 aprilie. Acestea surprind cinci vagoane speciale în apropierea principalului amplasament nuclear nord-coreean. Potrivit specialiștilor, ar putea fi vorba despre transportarea unor materiale radioactive sau despre retratarea combustibilului utilizabil în scopuri nucleare. Oficial, Coreea de Nord și-a suspendat testele nucleare încă în 2017, lucru pus la îndoială de Statele Unite ale Americii.

Opinia ta contează. Comentează!