Hotărârea instanței prin care Pavel Eni a fost repus în funcția de director al cimitirului „Sfântul Lazăr” a fost contestată
Justiţie 22 februarie 2021, 19:49 | 1201

Hotărârea instanței prin care Pavel Eni a fost repus în funcția de director al cimitirului „Sfântul Lazăr” a fost contestată. Despre acest lucru a anunțat astăzi Ludmila Boțan, directorul Combinatului servicii funerare. Se întâmplă după ce pe 18 februarie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis demersul avocatului și a anulat ordinul prin care Eni era suspendat din funcție.

ION CEBAN, primarul capitalei: "Noi am văzut cu toții imaginile prin care oameni își împărțeau banii pentru locurile la cimitire. Și, na surpriză, magie, achitat, revenit în funcție nenea Pavel Eni."

LUDMILA BOȚAN, directorul Combinatului servicii funerare: "Deja am depus recursul către Curtea de apel, prin care contestăm această încheiere."

Pavel Eni a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție pe 1 septembrie 2020. Atunci au mai fost reținuți și adjunctul, contabilul și un maistru din cadrul administrației Cimitirului „Sfântul Lazăr”, al Întreprinderii Municipale „Combinatul Servicii Funerare”. Persoanele reținute erau bănuite că ar fi pretins, de la oamenii care urmau să-şi înmormânteze rudele, bani suplimentari taxei de stat. CNA informa atunci că reţinerile au avut loc în cadrul a peste 130 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere activă, pasivă, trafic de influenţă şi escrocherie - în total fiind reținute șase persoane, toate bănuite că ar fi pretins sume ilegale de bani de la rudele răposaţilor, pentru a obţine un loc de înhumare la cimitir. Urmărirea penală a constatat funcţionarea schemei ilicite şi a stabilit rolul fiecărui membru al acesteia care, în doar trei luni ar fi încasat peste jumătate de milion de lei venituri ilicite. Potrivit anchetei, membrii grupului percepeau, în afară de taxa de stat, de 1051 de lei, pentru un loc de veci, plăţi suplimentare care oscilau între 5 000 și 7 000 de lei. De asemenea, cei care voiau să rezerveze un loc la cimitir trebuiau să plătească dublu faţă de taxa de stat, de 4.612 lei. Ofiţerii CNA au efectuat percheziţii la 22 de adrese şi au depistat atunci probe relevante pentru dosar, inclusiv sume de bani în valoare totală de aproape 700 de mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!