Virusul a făcut peste 42.000 de morţi în lume, dintre care aproape trei sferturi în Europa
Externe 1 aprilie 2020, 19:49 | 829

Peste 859 de mii de persoane au fost infectate cu coronavirus în toată lumea, iar numărul deceselor se ridică la peste 42 de mii. În România, județul Suceava rămâne în continuare un focar de infecție, cu peste 600 de cazuri de Covid, iar Rusia și Turcia trimit ajutoare statelor afectate, inclusiv peste ocean. Între timp, China este acuzată că ascunde date importante despre acest virus.

Pandemia provocată de noul coronavirus a făcut peste 42 de mii de morţi în lume, dintre care aproape trei sferturi în Europa, după apariţia sa în decembrie în China.

România înregistrează 85 de morți, 2.245 de cazuri de infectare și 220 de vindecați până la această oră. 638 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 s-au anunțat numai la Suceava.

Numărul deceselor în Italia a crescut cu 837 de cazuri în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 12.428. În peninsulă s-au înregistrat până acum peste 105 mii de cazuri.

Sfâșietoare sunt și veștile din Spania, unde autoritățile au anunțat cel mai negru bilanț de până acum: 849 de decese, ducând totalul victimelor la 8.200. Totalul infectărilor se apropie de 95 de mii, iar oficialii spun că nu mai sunt paturi libere în spitale.

Turcia a expediat miercuri transporturi de materiale medicale către Spania şi Italia, cele două ţări europene cel mai grav afectate de pandemia de coronavirus. Un avion militar, încărcat cu combinezoane de protecţie, măşti şi gel hidroalcoolic a decolat de la Ankara spre Spania, de unde va zbura spre Italia.

Statele Unite înregistrează peste 185 de mii de oameni infectați și 4 mii de decese. Autoritățile de la Washington estimează că, în cel mai rău caz, 240 de mii de americani ar putea muri în următoarele săptămâni din cauza Covid-19.

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat marţi că planeta nu reuşeşte să lupte coordonat împotriva coronavirusului şi a lansat un plan pentru uşurarea impactului socio-economic al pandemiei.

Între timp, China a reuşit să preia controlul asupra epidemiei şi a început să relaxeze restricţiile de deplasare în focare. În efortul de a risipi îngrijorarea opiniei publice faţă de posibile cazuri ascunse de infectare, guvernul a ordonat săptămâna aceasta autorităţilor sanitare să se concentreze pe depistarea cazurilor asimptomatice şi să facă publice datele. 

Opinia ta contează. Comentează!