„Dar aşa au decis alegătorii şi noi trebuia să alegem între eliberarea țării și alegeri repetate după regulile lui Plahotniuc. Când am semnat primul acord cu socialiștii, atunci nu era nici Guvernul, nici conducerea Parlamentului. A fost luată o decizie foarte dificilă cu privire la alianța temporară a două formaţiuni politice complet diferite. A fost un acord politic cu care am încercat să depășim prăpastia neîncrederii. Am reușit să realizăm unele lucruri, altele nu prea”, a precizat Năstase, citat de Infotag.

De data aceasta, mai spune el, „nu era nevoie de un acord politic, ci de un acord instituțional pentru desfășurarea unui șir de reforme”.

Liderul Platformei DA notează, în acest context, că „părțile noului acord au devenit instituțiile statului, precum Guvernul, Parlamentul și Președintele”.

„Acesta este un acord tehnic cu o foaie de parcurs pentru reforme, printre care prioritară rămâne reforma justiției. Anume aşa este noul acord semnat deja de cele trei forțe politice care şi-au asumat responsabilitatea pentru ţară în iunie 2019”, a spus Năstase, a cărui semnătura nu se află pe noul document.