Preda: Guvernul e puțin credibil

Republica Moldova va fi marginală atâta timp, cât lucrurile nu vor fi așezate într-o matcă democratică și într-o cultură publică, în avantajul cetățeanului. Totodată, Guvernul de la Chișinău e puțin credibil și Republica Moldova se află într-o situație dificilă.

Sunt câteva dintre declarațiile europarlamentarului Cristian Preda, membru al Partidului Popular European, făcute într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Întrebat despre șansele ca tranșa de bani din partea Uniunii Europene să ajungă în primăvară, așa cum se arată optimistă guvernarea de la Chișinău, Cristian Preda a declarat că trebuie să fim serioși atunci când discutăm despre bani europeni.

Potrivit lui Cristian Preda, partenerii de dezvoltare sunt informați despre felul în care funcționează guvernarea de la Chișinău. 

La final, Cristian Preda a subliniat că banii publici nu sunt o pușculiță, din care își trag averi cei care ajung o vreme în demnități publice, ci trebuie folosiți în interesul cetățenilor. Declarațiile europarlamentarului nu au fost comentate, deocamdată, de către exponenții puterii de la Chișinău. 

Opinia ta contează. Comentează!