Jurnalul Săptămânii, 20 Noiembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Și reprezentanții Mitropoliei Moldovei se declară neputincioși în fața scumpirilor. Ba mai mult, ei au cerut Guvernului să compenseze facturile pentru gazele consumate de biserici şi mănăstiri la fel ca pentru consumatorii casnici. Argumentul este că majoritatea lăcașurilor se află în dificultate din cauza tarifului majorat. Guvernul nu are o soluție, deocamdată, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al prim-ministrului.

La Băcioi e scandal mare. Construcția unei biserici a devenit motiv de conflict dintre mai mulți locuitori ai comunei și autoritățile locale. O biserică este gata să răsară chiar lângă gardul unei gospodării. Oamenii spun că că nimeni nu i-a anunțat despre intenția de a construi pe acel loc o biserică, iar ridicarea lăcașului se face în lipsa actelor necesare. De cealaltă parte, primarul localității susține că actele sunt în regulă. Totuși, construcția a fost suspendată până la aplanarea conflictului.

În prag de iarnă, o atenție deosebită o merită și patrupezii rămași fără stăpân. În Chișinău au fost instalate mai multe rezervoare de hrană pentru câinii și pisicile din stradă. Este un proiect lansat în premieră în Republica Moldova, inițiatorii urmând exemplul țărilor occidentale. Instalații hrănitoare, cu apă și mâncare, au fost aduse și în cartierul Telecentru. Localnicii salută inițiativa.

Opinia ta contează. Comentează!