Trotinetele electrice devin subiect de discuții în contradictoriu
Social 8 octombrie 2020, 15:56 | 1172

Trotinetele electrice, pe care le vedem tot mai des în orașul Chișinău, devin subiect de discuții în contradictoriu. Utilizatorii nu știu pe unde să circule - pe trotuar sau pe carosabil. Ei devin prea rapizi pentru a fi numiți pietoni, și prea înceți pentru a circula printre mașini. Accidentele sunt inevitabile, afirmă poliția, care a înregistrat și un caz fatal - un bărbat pe trotinetă a murit, după ce a fost lovit de o mașină.

Trotineta acestui bărbat cântărește 24 de kg și poate dezvolta o viteză maximă de 50 la oră. El însă preferă să meargă pe trotuar, cu o viteză de două ori mai mică.

Unii pietoni sunt împotriva trotinetelor, alții le salută.

Opiniile s-au împărțit și în rândul șoferilor.

Un grup de activiști ar vrea să reglementeze cumva utilizarea acestor vehicule.

VASILE FOTESCU, activist: "Locul lui este pe carosabil. Locul lui nu este pe trotuar. Sigur că trebuie să fie în cască, sigur că trebuie să aibă jaleta pe el, reflectorizantele de asemenea. Vârsta trebuie să fie de la 16 ani, și nu mai puțin."

Recent, pe Facebook a fost postat un video, în care primarul de Chișinău Ion Ceban a urcat cu acest vehicul pe trotuar. În Franţa, de pildă, a fost interzisă circulaţia cu trotinete pe trotuare, iar viteza maximă admisă este de 25 de km pe oră. În Anglia, trotinetele sunt permise doar în spaţiile de agrement.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie