CEC a validat mandatul socialistului Mihail Paciu în Parlamentul Republicii Moldova
Politic 15 noiembrie 2019, 19:39 | 1794

Comisia Electorala Centrala a validat astazi un nou mandat de deputat. In locul lui Ion Ceban vine Mihail Paciu, urmatorul pe lista PSRM. Comisia a stabilit cuantumul lunar al subventiilor de la bugetul de stat pentru partidele politice. CEC a mai hotarat ca persoanele fizice pot face donatii pentru un partid, dar suma acestora nu poate depasi sase salarii medii anual.

Socialistul Mihail Paciu va fi prezent la ședințele Legislativului după decizia Curții Constituționale.

Mihail Paciu a fost candidatul Partidului Socialiștilor în circumscripția Ivancea, raionul Orhei. El este om de afaceri din satul Brăviceni, raionul Orhei. Tot în ședința de astăzi, membri CEC au stabilit cuantumului lunar al subvențiilor de la bugetul de stat pentru perioada august-decembrie 2019, pentru partidele politice, conform performanțelor obținute la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, la alegerile locale generale din 14 iunie 2015, alegerile prezidențiale 2016 și alegerile locale generale 2019. Raportorul nu a inclus însă în proiect suma exactă a subvențiilor lunare, pe care le vor primi partidele. Membrul CEC, Sergiu Gurduza, a propus ca proiectul să conțină și anexa în care va fi indicată suma exactă a subvențiilor pe care o vor primi partidele politice lunar.

Propunerea membrului CEC a fost acceptată, iar proiectul stabilirii cuantumului lunar al subvențiilor de la bugetul de stat pentru partidele politice a fost aprobat cu modificarea menționată, cu votul a șase membri. Proiectul va putea fi accesat pe pagina web al Comisiei Electorale Centrale, iar hotărârea va fi publicată în Monitorul Oficial. CEC a mai hotărât că persoanele fizice, care vor să facă donații pentru un anumit partid, pot face acest lucru dacă suma acestora nu depășește șase salarii medii anual, iar pentru persoanele fizice din diaspora - trei salarii anuale. 

Opinia ta contează. Comentează!