Image-Description
Cât va mai dura războiul din Ucraina: Vladimir Zelenski: Depinde de doi factori
Internaţional 16 aprilie 2022, 16:23 | 1706

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că este dificil de prezis cât va dura războiul. El a declarat că doi factori vor determina durata conflictului și anume sancțiuni economice tot mai puternice contra Rusiei și ajutor armat pentru Ucraina.

„Desigur, aud și predicții diferite. Am mult mai multe informații decât unele instituții media despre intențiile și capacitățile armatei ruse. Despre potențialul economiei ruse. Despre starea emoțională a societății din Rusia.", a spus președintele Ucrainei în mesajul video transmis în cursul nopții.

El a declarat că doi factori vor determina durata conflictului.

„Succesul armatei noastre pe câmpul de luptă este cu adevărat semnificativ. Important din punct de vedere istoric. Dar încă nu suficient pentru a ne curăța elibera pământul de ocupanți. Dar îi vom învinge. Sancțiunile împotriva Rusiei sunt foarte importante. Dureroase din punct de vedere economic. Dar încă insuficiente pentru ca mașina militară rusă să rămână fără mijloace de subzistență. Noi pledăm pentru altele mai puternice, mai distructive", a afirmat el, citat de BBC.

„Dacă cineva spune: an sau ani, eu răspund: poți face războiul mult mai scurt. Cu cât obținem mai devreme mai multe din armele pe care le-am cerut, cu atât vom fi mai puternici și cu atât mai repede va veni pacea", a adăugat președintele Ucrainei, potrivit Digi24.

Într-un interviu acordat CNN, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că între 2.500 și 3.000 de soldați ucraineni au murit și aproximativ 10.000 au fost răniți de la începutul invaziei ruse în țara sa.

Opinia ta contează. Comentează!